Nabij mě, udržuj mě

0 43

Správná péče o akumulátor rovná se nejen úspěšnému  startu vyjížďky, ale také prodlužuje životnost samotné baterie.

Pryč jsou časy, kdy byly nabíječky nedostatkovým zbožím a nejčastější variantou tak zůstávaly aparáty vyrobené „samodomo“. V dnešní široké nabídce patří mezi špičkové výrobky inteligentní nabíječky švédské společnosti Ctek. Kvalitní, sofistikované přístroje uspokojí i nejnáročnějšího zákazníka. Kvalitní nabíječky se vyznačují kompaktním provedením (svou velikostí rozhodně  nezaberou moc místa). Technologie pak umožňuje nabíjení všech dostupných typů olověných akumulátorů.

V nabídce společnosti Ctek jsou nabíječky na nejrůznější motorová vozidla (kromě motocyklů a automobilů také například pro těžkou stavební techniku, lodě a karavany). Veteránisté jistě ocení šestivoltovou nabíječku určenou právě pro akumulátory starých strojů. Důležitým prvkem při údržbě baterie je její bezpečnost a bezpečnost elektrotechniky ve vozidle. Nabíječky Ctek jsou řízeny mikroprocesorem a vybaveny bezpečnostními prvky zabraňujícími poškození akumulátoru i vozidla. Proto je možné baterie nechat připojené k vozidlu. Masivní krokosvorky (součást balení) pak zajistí bezpečné připojení nabíječky k akumulátoru. V dnešní době již nestačí „pouze“ akumulátor dobít, pokud už nemá sílu nastartovat vozidlo. Obvzlášť u motocyklů je důležité o ně pečovat také během zimních měsíců, kdy nejsou v provozu. Proto je řada modelů nabíječek Ctek vybavena režimem udržování a speciálním módem Recond pro obnovu již částečně poškozeného akumulátoru. Vlajkovou lodí mezi nabíječkami Ctek určenými pro motocykly je model MXS 5.0. V ceně kolem dvou tisíc máte špičkovou technologii, jež zvládá jak nabíjení a údržbu, tak test stavu akumulátoru. Samozřejmostí je zmíněná funkce Recond. Kroky jednotlivých procesů pak lze sledovat na displeji. Nabíječka je chráněna proti vodě a nečistotám. Je určena pro dvanáctivoltové baterie s kapacitou od 1,2 do 110 Ah v případě nabíjení nebo 160 Ah při režimu udržování.

Absolutní novinkou pak je nabíječka Ctek CT5 Start/Stop, která, jak už název napovídá, je určena pro akumulátory vozidel s technologií Start/Stop. Automatické vypnutí motoru a opětovné nastartování pro snížení emisí a spotřeby se dnes již využívá také u některých motocyklů. Novinka se na trhu objeví v průběhu května. Její přesná cena ještě není stanovena, ale měla by se pohybovat kolem 2500 Kč.

Všechny druhy akumulátorů můžete zakoupit v eshopu na www.honoris.cz

Přidat komentář

You must be logged in to post a comment.