Hamilton v USA pátý titul šampiona F1 zatím nezískal, dojel třetí

0 0

Austin – Lewis Hamilton obsadil ve Velké ceně USA formule 1 třetí místo, což mu vzhledem ke čtvrté příčce Sebastiana Vettela k zisku pátého titulu mistra světa zatím nestačilo. Pilot Mercedesu má však stále všechno ve svých rukách, protože v průběžném pořadí zvýšil náskok před rivalem z Ferrari na 70 bodů a slavit může za týden v Mexiku.

Pro vítězství si na okruhu v Austinu dojel Kimi Räikkönen.

Pilot Ferrari tak ukončil pět a půl roku dlouhé čekání na triumf, naposledy uspěl ve Velké ceně Austrálie v roce 2013 ještě v barvách Lotusu. Skvělý výkon předvedl také druhý Max Verstappen z Red Bullu, protože po trestu za výměnu převodovky odstartoval až z osmnácté pozice.

Hamilton, který potřeboval k jistotě titulu získat o osm bodů víc než Vettel, sice hned po startu přišel o první místo, když ho předjel Räikkönen, ale i poté mu hrálo všechno do karet. Vettel totiž po souboji s Danielem Ricciardem z Red Bullu dostal hodiny a propadl se až na patnácté místo.

Hamilton potom jako první z favoritů zajel do boxů a díky tomu se ve 24. kole po Räikkönenově zastávce v depu vrátil na první místo. Jenže poté příliš dlouho otálel s druhou výměnou gum a přišel o výraznou

Zdroj: Hamilton v USA pátý titul šampiona F1 zatím nezískal, dojel třetí

Tagged with:

Similar articles

Přidat komentář

You must be logged in to post a comment.