Svět v roce 2020: Kim bude zlobit, Johnson dovrší triumf a Trumpa čeká nejistý osud

0 3

To se skutečně stalo. Od léta 2018 se třikrát sešel s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a svět přestal řešit věčnou otázku, zda severokorejský režim je schopen v zoufalém zápase o své přežití skutečně použít atomovou nálož, případně bombardovat Tokio neb Los Angeles.

V roce 2020 se ale tato otázka vrací. Ukázalo se, že Kim a jeho generálové nejsou ochotni vzdát se jaderného programu a raket dlouhého doletu výměnou za to, že skončí ekonomické sankce a že by se Severní Korea stala v rámci možností “normální” zemí.

Pchjongjang na konci minulého roku sliboval Američanům “vánoční dárek”. Analytici to vykládali tak, že Kim zkrátka přestane považovat odzbrojení za téma k rozhovorům s kýmkoliv a obnoví testy balistických střel, schopných zasáhnout například západní pobřeží USA.

Po dvou letech klidu a potřásání rukou je tu v roce 2020 zřejmě zpět Kim Čong-un tak, jak ho známe z dřívějška. Neústupný, vyhrožující, leštící zbraně.

Bitva o Bílý dům

Kim bude zcela jistě vůdcem své země i na konci tohoto roku, pokud jej nezradí zdraví nebo někdo z jeho generálů. U Donalda Trumpa totéž samozřejmě jisté není, amerického prezidenta v listopadu čeká bitva o obhajobu Bílého domu. Průzkumy ukazují, že šanci má. Svoji voličskou základnu – hlavně konzervativní starší bílé muže s

Zdroj: Svět v roce 2020: Kim bude zlobit, Johnson dovrší triumf a Trumpa čeká nejistý osud

Tagged with:

Similar articles

Přidat komentář

You must be logged in to post a comment.